1.1379310344828 1 1 1 1 1 Rating 1.14 (29 Votes)

Danone reklám

*************************
Pókemberes Danone ital - 15s +++ Értékelés: 3,4/10
A kisfiú odalépett a hűtőszekrényhez. Félt, mindig is félt a hatalmas konyhai berendezéstől, amely úgy magasodott fölé, mint valami óriás, aki mintha menten el akarná taposni, amiért nem ette meg este a spenótként ismert undormányos főzeléket. Félt tőle, mert álmaiban, vagy talán a valóságban is, mindenféle különös lények lakták. Jók is, rosszak is, vadak és szelídek, szépek, és rettenetesen rusnya szörnyek. A múltkor például alig bírt elmenekülni egy pacalpörkölt nevű rémséges kreatúra elöl.

***************

***************
Most mégis össze kellett szednie magát, mert édesanyja, ez a gyönyörű szőke, kék szemű, sudár, hamvas bőrű, hosszú szempillájú, fantasztikus mellű, elképesztően jó seggű… hogy mi? Ja, hogy ez egy mese, és hogy az gyerekeknek… Na szóval, hogy egyik szavamat a másikba ne öltsem, a kisfiú édesanyja, ez a … ok, ok, szóval az anyja azt mondta, eredj fiam, és vedd ki az uzsonnádat a frigóból, ott van becsomagolva. Félve járult tehát a gyermek a fagyos leheletű óriás elé, és remegő kézzel nyúlt annak fogantyúja felé.

És lám, alig kellett azt megérintenie, azon minutában kiugrott belőle egy eladdig ismeretlen lény. A kisfiú majdnem szörnyethalt ijedtében, mert azt nem lehet ugyebár előre tudni, vajon az új ismeretlen szándékait a jóság, avagy a gonoszság vezérli-e? A különös lény rögvest a megrémült fiú kezébe vetette magát, és így szólt: Én vagyok az új pókemberes Danone ital!

A kisfiú, első rémületéből felocsúdván arra gondolt, bizony neki is illően be kéne mutatkozni: Az én nevem Kalamáris Petike, jó napot kívánok.

Mire a különös szerzett, aki egyébként nagyon hasonlított egy olyan joghurtitalos palackra, amin egy pókemberes címke van, így folytatta: Egész nap veled leszek. Ha ellankadsz, felvidítalak, ha megszomjazol, megitatlak.
Kicsit kezdett felbátorodni e szavakra az ifjú legény, hisz az már nyilvánvaló volt, hogy a lény nem lehet rossz szándékú. De igazán még nem tudta értelmezni a jó szándékú teremtmény szavait. Vajon hogyan fogja őt felvidítani egy leginkább italra hasonlító lény? Meg egyáltalán, ha ő ellankad, akkor inkább frissíteni kéne, vidítani csak szomorúság esetén. És hogy fogja őt megitatni? De leginkább az érdekelte volna a kisfiút, hogy vajon milyen íze van a Pókembernek? Mert hát ivott ő már banános, almás, körtés, málnás, epres, meg mindenféle gyümölcsös italt, de pókembereset még soha. Arra gondolt, vajon hagyhatja-e majd magát megitatni egy ismeretlen ízű itallal, mert bármily megnyerő is most ez a lény, nem tudhatjuk, milyen hátsó szándék mozgatja tetteit, gondoljunk csak a gonosz mostoha almás cselvetésére Hófehérkével szemben.

És ekkor tündérhang szólalt meg a kisfiú feje felett. A kisfiú felnézett, de nem látott senkit, csak a hangját hallotta. A tündér egyébként egy gyönyörű, szőke… a francba, hogy veletek nem lehet egy picit sem lazítani… szóval e szavakat hallotta a kisfiú felülről: Eper ízű, pókemberes Danone ital!

Tehát a Pókembernek eper íze van! Pontosabban lehet neki más íze is, csak konkrétan ebbe a palackba egy eper ízű pókember van belekeverve. De hát logikus is, miért pont az ízét ne tudná kedve szerint változtatgatni a Pókember? Vagy talán úgy kellene értelmezni, hogy eper ízű és pókemberes is egyben? De akkor vajon miben nyilvánul meg a pókembersége? Csak a címke nem lehet, hiszen ha veszem ezt a fekte filctollat, és rajzolok a Pókembernek egy nagy… valami nagyot az akárhovájára, akkor az italom most egy nagy akármicsodás pókemberes ital lesz?

Ezen gyötrődött a kisfiú, amikor az élet egyszer csak markáns választ adott kínzó kérdéseire. Hirtelen megjelent maga a Pókember az ő teljes valóságában! Ez így azért nem egészen igaz, mert a nagysága nem nagyon haladta meg egy termetes esőerdei pók nagyságát, de kétségtelenül ő volt az. És így minden azonnal érthetővé vált a kétségek közt vergődő gyermek számára. Hogy hogyan vidít, hogyan itat, és hogy mitől pókemberes.

A kisfiú boldogan fordult édesanyja felé, aki… shit… és elújságolta neki, hogy új barátja van, és hogy most már nem fog félni semmitől. Még az olyan nagy gonosz cégektől sem, akik mindenféle ravasz csapdákat állítanak gyanútlan kisfiúknak és kislányoknak, hogy újból és újból újként vegyék meg azt, ami már nagyon régóta változatlan.
*******************************************************************************

Értékelés: 3,4/10 pont (ISTST szám)

A BRAND bevésése (Imprinting) – 3/10
A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) – 2/10
Az igazság faktor és/vagy a valós érték (Truth) – 2/10
A látvány (Scene) – 4/10
A technika (Technology) – 6/10