1 of 5 (9 Votes)

T-Mobile reklám

*************************

T Mobile társkereső - 20s +++ Értékelés: 5/10

Hallgass meg telefonon sok száz hirdetést. Ez aztán a buli. A nagy ötlet. Ne félj, nem emelt díjas. Szóval nem drágább, mintha egyszerűen csak normál tarifáért telefonálgatnál, mondjuk úgy egy órácskán keresztül. Persze ezerszer drágább, mintha az Interneten keresgetnél ahol kép is van, de hát akinek ugyebár nincs pénze Internetre?

Persze aki látásában korlátozott, annak ideális. De ő hogyan nézi meg az alábbi reklámot?

***************

***************

Megy EGY srác az utcán, EGY presszó ablaka mögött meglát EGY csajt. EGYedül ül EGY asztalkánál, előtte EGY pohár, EGY tányér. Ergo, EGYedül van. Csak azért hangsúlyozom, hogy lásd, értem én a magány üzenetét, ami lejön nekem itten, hiszen egy jóképű fiatal srácot nyilvánvalóan kínoz az egyedüllét. A srác el is határozza, hogy véget vet ennek a kínnak, és kedves, helyes, bájos, megkapó módon, egyezményes jeleket alkalmazva kéri a csajt, ugyan adná már meg a telefonszámát. A csaj elneveti magát, hiszen hogyan is lehetne ellenállni egy ilyen kedves, helyes, bájos, megkapó és ráadásul jóképű srácnak. Szóval a csaj veszi a lapot, elővesz egy lapot és ráír egy telefonszámot, majd felragasztja az ablakra. Közben a srác olyan viccesen, jópofán, fiatalosan, bohókásan, szeretni valóan, beleszeretni valóan mórikálja magát, mintha úgy elesne valamerre - jaj hogy is lehetne egy ilyen vadítóan jó srácnak ellenállni - s ezt a csaj nagy kacarászásokkal honorálja is. És most jön a slusszpoén. A telefonszám nem a csajé. Nem bizony. Hanem a társkeresőé. Mert a csaj bizony foglalt. Mert egyszer csak jön egy pasi, kezében két bögrével, és leül oda hozzá. De addigra már a srác eldőlt, és addigra mi már meghallgattuk az üzenetet. Ne törd magad hiába - mondja egy férfihang. Végtére is telefonos társkeresős adatbázisunk tele van szabad csajokkal, mindössze néhány órát telefonálgatsz, randevúkat beszélsz meg látatlanba, vagyis feleslegesen kiadsz egy csomó pénzt, és hiába mész el egy rakás randevúra. Hiába. Tehát mégis töröd magad hiába, csak kissé többe kerül, mint a "természetes" módszer. Persze ha valamilyen módon akadályoztatva vagy, például sajnálatos módon sérült a látásod, akkor "látszólag" jól jöhet a dolog, de még ekkor is ezer más, olcsóbb, épeszűbb mód kínálkozik az ismerkedésre.

Ja és természetesen felhívtam a számot. A szokásos gombkiosztás duma után már sorjáztak is a reménykedő társkereső felajánlkozások. Elhallgattam volna sokáig, de a pénzem nem ért odáig.

A jelenet jópofa, a reklám haszontalan.

**************************************

Értékelés: 5/10 pont (ISTCT szám)

A BRAND bevésése (Imprinting) - 5/10

A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) - 7/10

Az igazság faktor és/vagy a valós érték (Truth) - 3/10

A látvány (Scene) - 5/10

A technika (Technology) - 5/10