1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Whiskas reklám

*************************

Whiskas macskaeledel – 30s +++ Értékelés: 5,6/10

Az a helyzet, ha szépek a képek, teljesen mindegy, mit beszélsz mellé. Akármilyen zagyva szöveget is nyomathatsz a szép képek alá, senki sem fog odafigyelni rá. A lényeg, vegyék az adást, kapcsolják össze a kellemes érzést a termékkel. Egyébként elnézve ezeket a gusztusos kutya-macska eledeleket, előbb-utóbb meg fogom kóstolni valamelyiket. Ha lesz rá pénzem. Lényegesen olcsóbb embernek való konzervfélék is kaphatók. Cseréljünk…

***************

***************

Ah de szép. Ez itt egy hópárduc. Talán. Az biztos, hogy egy párduc a hóban. És ahogy a lebukó nap átdereng a hótól terhes faágak között. És ahogy a szép nagymacska orrából kipárállik a lég. És ahogy a szép nagymacska mozgásba lendül. És ahogy a szép nagymacska könnyedén ível át mindenféle tereptárgyon. És ahogy… ok, szóval látod te is.

Aztán lesz belőle házon belül házimacska. Egy cica. Sokkal kisebb. Nagyon látványos, bár nem alkalmazták a folyamatos formaváltó technikát, csak volt egy snitt. Nyilván a költségvetés határai szóltak közbe. Hagyjál már. Szeretek képzavarosan írni. És most hallgassuk meg, mit mesél mindeközben a mesélő.

„Minden macskában ott rejtőzik a nagymacskák ösztöne.” Jó, nem vártam mélyen tudományos állítást, de azért érdekes megállapítás. Macska, macska. Ösztön, ösztön. A tyúkban meg talán a nagy ős, a T-Rex ösztöne rejtekezik. Csak nézd a szemét, ahogy rád néz. Ezek rokonok, mondják a tudósok. Mellesleg vasárnap ily módon nálunk rántott T-Rex lesz ebédre. Olcsó poén. De ne kóvályogjunk el témánktól…

Nyilván oka van annak, miért e bevezetés. Vélhetőleg a termék milyenségének bemutatásakor lesz ennek jelentősége. Nézzük. „A Whiskas 100%-ban teljes értékű alutasakos eledelek, azt nyújtják kedvencünknek, amire természeténél fogva szüksége van.” Ez is érdekes. Tehát mondjuk nyers, véres őzhús van benne. Persze zsigerekkel együtt. Azt nagyon szeretik a nagymacskák. Kinyitod ezt a kis tasakot egy könnyed mozdulattal, és kiborul belőle egy nyakaszegett őztetem teljes életnagyságban. Ezt a képi poént miért hagytátok ki? Én csak továbbgondolom, mi kellhet egy olyan állatnak, amelyben ott rejtőzik a nagymacskák ösztöne, vagyis amire ebből következően természeténél fogva szüksége lehet. De igaza van a mesélőnek, ha láttál már vidéki macskát vadászni, tényleg olyan, mint egy bonszáj tigris, párduc, esetleg oroszlán, és valóban nyersen fogyasztja el például az egeret, vagy a verebet, ha olyan kedve van, és nem kényezteti a gazdasszony állandóan mindenféle főtt, élettelen zsákmányállat alkatrésszel. De szerencsére ez a cég 100%-ban olyat kínál kis kedvenceinknek, amire nagymacskás természeténél fogva szüksége van. Ja, hogy itt elsősorban a vitaminokra, meg az ásványi anyagokra és más effélékre gondolnak? Nyilván. Mivelhogy nem nyers őzhús van benne. És egyáltalán. Egyszerűen arra gondolnak, nagyon finom izé ez a macskáknak és kész. Gondold ezt te is. A képi hívószavak pedig – ahogy kell – a jóságát, a nemességét, az értékességét vannak hivatva hangsúlyozni a terméknek. Az én cicám egy nemes vad. Csak is a legjobbat érdemli. „Gondoskodj róla macskához méltóan”

Na most kérdezhetnéd, vajon mi méltó egy macskához? Vagy mi is az a macskaméltóság? Vagy épp ellenkezőleg, vajon mi méltatlan egy macskához? Ha egérnek szólítjuk? Dehogy. Talán segít, ha a macska szót az ember szóval helyettesíted. Érted? Bánj embertársaddal emberként! Bánj macskatársaddal macskaként! Érzed már? Még véletlenül se keverd össze. A lényeg, lásd párduc, hogy az alanyban találd meg a méltóságot, és ehhez méltóan bánj vele. Mert tudod, vannak ennél lényegesen olcsóbb macskaeledelek is. Meg ember eledelek is. Na de a te macskád az egy méltóság. Csak nem fogsz mindenféle szemetet zabáltatni vele! Érzed már? Érzed már ki itt a célcsoport? Gazdagék, sznobék, kicsit jobban menőék, nem annyira szegényék, macska bolondék, szóval azok, akik tehetik, hogy kicsit többet áldozzanak a cicuskáért, és azok, akik nem tehetik, de megteszik, mert macskafüggők. De mindegy is, célcsoport belőve, eltalálva.

Ez egy ilyen szakma. Finom érzékkel, érzékeny antennákkal kell fordulni a potenciális erőforrásgazda felé, gyengéden meg kell pendíteni lelkének érzékeny húrjait, hogy még maga se vegye észre, és lám, máris nyílik a pénztárca, és veszi, veszi a terméket, aminek a fele sem igaz. Igaz, a macskák is ilyet vennének. Neked mondták már?

*******************************************************************************

Értékelés: 5,6/10 pont (ISTST szám)

A BRAND bevésése (Imprinting) – 5/10

A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) – 5/10

Az igazság faktor és/vagy a valós érték (Truth) – 5/10

A látvány (Scene) – 7/10

A technika (Technology) – 6/10

{mxc}