5 of 5 (1 Vote)

Sensodyne reklám

*************************

sensodyne logo fogkrém – 30s +++ Értékelés: 3,8/10

Van még egy jótékony hatása az amatőr szereplős reklámoknak. Legalábbis rám biztosan hat. Mégpedig, hogy bátorít, bíztat, erre te is képes vagy, ez az ajtó előtted is nyitva áll. Csak járj szorgalmasan castingokra, majd csak megtetszik előbb-utóbb valamelyik rendezőnek az arcod, az alakod, a mozgásod, a kisugárzásod, a csak rád jellemző csakrád (ez milyen jó), az aurád, a… mindegy, egy a fontos, beszélni nem kell tudni. Pontosabban tök jó, ha úgy beszélsz, hogy nem tudsz. Mert csak így tudsz természetellenesen beszélni, és ez kell ide, mint tudjuk. Szóval új remény hasad életed egén… na erről is szó lesz, mert ugyebár csak a hajnal szokott hasadni, a remény pedig ébred.

***************

***************

A film egy kérdéssel indul, ami jól láthatóan, illetve olvashatóan jelenik meg a képernyőn. Fájni fog a fogam a hideg vagy meleg italoktól? Ez a kérdés. Valamiért a „meleg italoktól” mondatrész lényegesen nagyobb betűkkel írott, kvázi hangsúlyozva van. De miért? Nemtom. Pedig igyekeztem úgy befogadni ezt az etűdöt, mint egy átlagos befogadó. Hagytam, járjon át az üzenet, még a szememet is becsuktam. Hiába. Lehet, a meleg italok veszélyesebbek a fogzománcra? Szerintem valami mögöttes tartalom rejlik itt. Tudni kéne olvasni a sorok között. Talán tiltakozás a homofóbia ellen. Vagy pont ellenkezőleg. Fájni fog a fogam a MELEG italoktól? Érted ugye? Kell tőlük tartanunk? Merre tartunk? Oké, idáig jutottam, lépjünk tovább…

Katának Budapestről számításba kellett venni, értsd, meg kellett fontolnia, át kellett gondolnia fájni fog-e a foga, ha megissza azt az üdítőt, vagy esetleg mégsem fog fájni. Hogy ezt eldöntse, mert nyilván most állt először ezen probléma előtt egész eddigi életében, illetve bocsánat, csak egyszer csak óta, amikor feltűnt neki egyszer csak, hogy már nem tud olyan jóízűen belekóstolni mondjuk egy limonádéba, vagyis ezen állapot fokozatosan alakult ki nála, régen bele tudott kóstolni, tehát úgy tűnik, történt valami a fogzománcával fiatal kora ellenére, de akkor mit fogkrémezik itt, sürgősen menjen el a fogorvosához, vagy a gyógyszerészéhez, vagy a betegtájékoztatójához. Ja bocsánat (ugye ahogy haladok előre a reklámban, úgy jönnek az infók), el is ment a fogorvosához, aki azt javasolta, ezt a fogkrémet szedje minden nap, mert – gondolom – ez van. Az orvostudomány mai állása szerint ezzel mást nem lehet tenni. Gondolom.

De most jön a lényeg. Vajon tényleg működik? Direkt tesztnek vetettem ki magam – meséli mosolyogva a kedves szép hölgy, és itt álljunk meg egy pillanatra. Én már egy öreg, rugalmatlan bácsi vagyok. Iszonyú nehezen viselem a nyelvi katyvaszt, majdhogynem itt is elment miatta a kedvem ezen nagyszerű termék megvásárlásától. Különben venném, mint a cukrot. Nyilván. Mi az, hogy tesztnek vetettem ki magam? Talán vetettem alá magam, vagy tettem ki magam, nem? Múltkor azt hallottam a rádióban, ekkor az edző beadta a törülközőt. Cukikám, a törülközőt bedobják, a kulcsot beadják. Te is be fogod adni, majd figyeld meg bogárcicám. Az igekötőt már nem írjuk egybe az igével, és tartalmilag is össze-vissza beszélünk. Szintén rádió, ahol ugyebár profi hírszerkesztők, és hírolvasók dolgoznak: az ejtőernyős kényszerleszállást hajtott végre. Anyád. Különben szeretett volna Debrecenig repülni, mi? Még ha siklóernyőst mondtál volna, akkor talán, de nem azt mondtad.

Jaj, hol is tartottam? Szóval Kata behűtött magának egy jó hideg limonádét, és igencsak megdöbbent, hogy nem fáj tőle a foga. Azóta is ezt használja, és nem is érzékenyek a fogai. És Kata szép, szép a mosolya, és minden bizonnyal szép a fogorvosa is. A lakása is szép, csupa pasztell, meg kék, kissé puritán ugyan, de szép. De szép az is, hogy Kata nem hisz vakon egy fogorvosnak, hanem tesztnek veti ki… alá magát, és csak azután ajánlja nekünk, miután látá, hogy jó. Továbbá 10-ből 9 fogorvos ezt ajánlja. És igen, nagyon tisztességesen oda van írva alulra, honnan veszik ezt a számot. Mondjuk én úgy hirtelen nem találtam ezt a tanulmányt, de lehet, én kezelem ügyetlenül a google-t, szóval ha tényleg innen jön a szám, én elismerem tisztelt bíróság, én vagyok a hülye.

Egyébként arra gondoltam, ha tényleg meg szeretném védeni a fogazatomat minden ráleselkedő veszélytől, akkor be kéne vásárolnom legalább 8-10 féle fogkrémet, és gondosan mindegyikkel fogat mosni egymás után, legalább naponta háromszor. Alá tegyem magam egy ilyen tesztnek a kedvetekért?

*******************************************************************************

Értékelés: 3,8/10 pont (ISTST szám)

A BRAND bevésése (Imprinting) – 4/10

A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) – 2/10

Az igazság faktor és/vagy a valós érték (Truth) – 5/10

A látvány (Scene) – 4/10

A technika (Technology) – 4/10