1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

UPC reklám

*************************

Horizon Go UPC csomag – 30s +++ Értékelés: 4,2/10

Lehet az is egy módszer, hogy kétségbe ejtjük a kedves rétegnézőt, mi a f… fenét is mondanak itt? És mivel egyszerűen többszöri meghallgatás után sem érti, kínzó szükségét érzi a rejtély kiderítésének. Ezáltal alaposan beássa magát az internetbe, amíg ki nem deríti az igazságot. De addigra már régen csapdába esett, hisz a kedves befogadó így mintegy önként és dalolva tette magáévá a hirdető által belé tölteni szándékolt üzenetet. Ügyes…

***************

sajnos közben eltűnt ez a reklám

***************

Ügyes, már ha tényleg ez volt a koncepció, és nem megint egy egyszerűen elbaltázott kommunikációról volna szó.

Nagy gondban vannak a szülők. És nagy gondban van a gyerek, a barátai is, meg a kutya. A gyerek ugyanis megígérte a barátainak, hogy kint, mármint a fára épült faházikóban nézhetik a meccset.

Nagyon jó Bélám, kiváló, abszolút életszagú, gyerek hülye, kitalál valami baromságot, nem gondolja végig, csak anyával egyeztet, anya se gondolja végig, különben is, anya egy nő, a nők hülyék, nyilván azt mondta a gyereknek, nyugodtan hívd a barátaidat, apád majd megoldja, mi az neki, ő az erős, mindent megoldó férfi, pláne, ha ilyen technikai izéről van szó. Az az ő asztala, meg a férfiak amúgy is ilyen kütyü buzik vagy mik. Szeretik is csinálni. Szóval nagyon jó Bélám, típusokat teremtettél megint, és mint tudjuk, az kell a katarzishoz. Na de hogyan tovább?

Na most jön a scifi  Ágika főkreatív kedves, mert van ott egy ilyen háttércsapat valahogy, ilyen űrhajós legénység szerű kinézettel, meg háttérrel, szóval mintha egy űrhajóban lennének, és mindent látnak, mi is történik ennél a kedves bajba került családnál. És akkor mikor a konfliktus kiteljesedik, vagyis az apa, minden előzetes feltételezés ellenére nem tudja megoldani a helyzetet promt, vagyis nem tudja kivinni a nagy böhöm tévét, akkor ez a technikai csapat a segítségére siet, és aktiválja a horányzongót.

A micsodát Bélám? A horányzongót kedves Ágika főkreatív. Na de a micsodát Béla? A horányzongót. Igen értem Béla, de micsodát? A horányzongót. Ne basszál már Béla, de mégis mi a faszt beszélsz te itten nekem? (Elnézést a csúnya szavakért, de a valóság vezeti a kezemet, mint minden nagy íróét, én csak engedelmesen leírom, amit diktál. Én is, te is ezt mondtad volna, igaz?)

Na pont ezt a reakciót vártam kedves Ágika kedves főkreatív kedves. Mert hogy ekkor a kedves… Ha még egyszer azt mondja Béla, hogy kedves, én kitaposom a belét, érti? Hogyne érteném ked… már kedden is értettem, amikor ugyanezt tetszett mondani, és az tényleg nem volna jó azzal a tűsarkúval, tehát akkor inkább magyaráznám tovább. Szóval ugyanezt a reakciót várom a célcsoporttól is, ne értse az a célcsoport miről beszélünk, nem is írjuk ki nagy betűkkel, legfeljebb apróval valami szövegben a lapalján fél másodpercig, és így teljes bizonytalanságban hagyjuk. És majd ettől fogja mohón venni az ajánlatunkat Béla? Hogy felidegesítjük? Mi? Igen, mert nekiáll kutatni a honlapunkon, mi a f… elnézést, tudom, nekem nem szabad, szóval érdekelni kezdi a rejtély, és mindent meg akar tudni róla. És így, mindent meg is fog tudni róla. Bizony. (Béla diadalmasan mosolyog, és kihívóan néz a főnöknőre.)

Nos, Bélám, ez egy annyira vad ötlet, és egy akkora hülyeség, hogy szerintem bátran bepróbálkozhatunk vele a kedves… na már én is… a megrendelőnél.

Így született meg tehát ez a klip, nem voltam ott, de nem születethetett máshogy, beláthatod. Egyszerűen nincs rá más magyarázat. Hogyan is vezessünk be egy még ismeretlen brand nevet másképp? Persze lehet, csak számomra ismeretlen, és már régen ott ragyog e cég homlokán, na de én is egy potenciális fogyasztó vagyok kérem szépen. Most fognom kellett magam, és turkálni voltam kénytelen az internetben, és most ilyenekkel szennyeződött be az agyam mint MyPrime és TV-TÁR, meg hogy egyszerre három készülékről, meg ilyenek, lassan kívülről fújom hogy a fene egye meg. Még szerencse, hogy kiesek a szolgáltatási területről, rögtön megrendelném ezt a csomagot. Jaj, de hisz most mintha pont az történne velem, amit ez a Béla eltervezett!

Á dehogy, csak vicceltem…

*******************************************************************************

Értékelés: 4,2/10 pont (ISTST szám)

A BRAND bevésése (Imprinting) – 2/10

A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) – 3/10

Az igazság faktor és/vagy a valós érték (Truth) – 5/10

A látvány (Scene) – 5/10

A technika (Technology) – 6/10