0.0 of 5 (0 Votes)

Telviran reklám

*************************

Telviran 50 herpesz elleni krém – 30s +++ Értékelés: 4,2/10

Amikor szívünkbe fogadunk egy embert, amikor szerelemre lobbanunk valaki iránt, akkor úgymond szőröstől-bőrőstől fogadjuk el őt, nincs kecmec. Tekintve, hogy nincs tökéletes ember, elfogadjuk őt az összes gyarlóságával együtt, mert úgy ítéljük, az érték, amit vele kapunk százszorosan többet ér, mint az a kis negatív megélés, ami annak a néhány mitesszernek a kinyomásával jár. Ugye kisbarátom, te is így gondolod…

***************

***************

Itt nem a mitesszer, hanem a herpesz kerül terítékre. Már nem úgy értem, nem szeretném, ha lehánynád a képernyődet, még majd kárt okozol magadban. Magadnak. Szóval korszerű reklámalkotói világba élünk, nem lehet csak úgy bejelenteni, ha érzed, jő a herpesz, ha érzed, herpeszed már itt kopogtat a kapudban, ha érzed, a herpesz már ante portas, akkor tessék, itt ez a krém, most fejlesztettük, kurva jó, próbáld ki, és kész. Úgyis tudja mindenki, akinek már volt ilyen, hogy milyen. Akinek még nem volt, az úgyse tudja, milyen érzés a herpesz eljövetelének előhírnök szele, ha fúj, hogy ilyen szépen fejezzem ki magam. De mivel mai szelek fújnak, naná, majd tegnapiak, a felhívást dramatizálni kell, be kell mutatni a kedves herpesz hordozónak, milyen kellemetlen is tud lenni, ha kijön a herpeszünk. Persze akinek már volt, vagyis hordozza a vírust, annak nem kéne dramatizálni, hisz úgyis tudja azt magától is, hisz nem egyszer átélte már, akinek pedig még nem volt, annak úgyis hiába magyarázzuk, hiszi majd ha látja. Vagy érzi. Tehát ha volt már ilyen, akkor… na jó nem megyek bele még egyszer, sajnálod, ugye?

Úgy érzem megint herpeszem lesz – áll elő a fiatalember a bejelentéssel kedveséhez intézve kesergő szavait. Megkapó jelenet, sokszor láttunk már ehhez hasonlót mindenféle színdarabokban, például anyának érzem ó Ádám magamat, szól Éva az ősapához egyhelyütt valami drámában. Most? – kérdezi megrovóan a kedvese. Vagy nem megrovóan, hanem kicsit kétségbeesve, csak a kedvest alakító színész valószínűleg nem kapta el elég jól a figurát, és inkább olyan undokra sikerült a visszakérdezés. Valahogy olyanra, hogy most jut eszedbe? Pont most kell neked ezt csinálnod? Pár nappal az esküvő előtt? Na jó, nem lehet minden reklámhoz sztárokat szerződtetni, ezt csak különösen nagy cégek engedhetik meg maguknak, amint azt már jó néhány példánkban láthattuk. És még olyan arcot is vág hozzá, amitől rögtön elmegy az ember kedve a házasságtól. Pedig nem erről van szó. A táskájába nyúl, és szól, azonnal kezd el használni ezt a krémet, hamarabb túl leszel rajta. Ergo, neki is van. Úgy értem ezek szerint ő is vírushordozó, talán ezért is szerettek egymásba. Gondolom. Na jó, nem tudom, hogy van ez, én már régen estem szerelembe.

Tessék megfigyelni, mennyire gondosan ügyeltek az alkotók az ellentmondás mentességre. Amikor például átadja a kishölgy párjának a megváltó krémet, a párja rámosolyog, arcuk közel van egymáshoz, más esetekben itt ölelés, csók következne, de az alkotók nem tévelyednek el, nem követik a szokásos sablonokat, hisz nehogy már megcsókolja azt a herpeszes pofáját a faszinak, menten elhányom magam. Na ez van itten elkerülve nagyon finom érzékkel. Magam sem csinálhattam volna jobban. Így lehetett a végén látványosan ellenpontozni, hogy most már viszont szabad a csók. Aztán az időpont egyeztetés is kitűnő. Azt mondja a leendő asszonyka, most, pár nappal az esküvő előtt? Mert azért pár nap így is úgy is kell, hogy nyom nélkül elmúljon, a krém csak gyorsít kicsit, meg talán nem lesz rajtad olyan hosszú ideig az a varr, ami nagyon látszik. Szóval pár nappal az esküvő előtt, tehát pont annyival, amennyi alatt a krémmel együtt elmúlik, akkor baromi jó ez a krém. Mert ha sajnos pár napon belül lenne az az esküvő, akkor ugye annyi, mint halottnak a meleg csók. Ha pedig több mint pár napon belül érezzük az esküvő előtt a herpesz jelentkezését, akkor pedig… akkor is hamarabb múlik el. És különben is, nem kéne össze-vissza zabálni minden szart pont esküvő előtt.

Persze értem én a kedves alkotókat, olyan példát szerettek volna alkotni, amikor különösen rosszul jön a herpesz. Szerintem van ennél még rosszabb is, csak nem merték a kedves alkotók továbbgondolni. Ugyanis a herpesz a nemi szerveken is nagy előszeretettel fordul elő, és mivel mint az kiderült, a menyasszony is hordozó, talán neki kellett volna bejelentenie szerető vőlegényének a dolgot, miszerint neki éppen ott, és akkor a legény kérdezhetné: pont most, a nászéjszakánk előtt? Ütősebb volna, nem?

*******************************************************************************

Értékelés: 4,2/10 pont (ISTST szám)

A BRAND bevésése (Imprinting) – 3/10

A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) – 3/10

Az igazság faktor és/vagy a valós érték (Truth) – 7/10

A látvány (Scene) – 4/10

A technika (Technology) – 4/10