0.0 of 5 (0 Votes)

 Activia reklám

*************************

Activia - 25s +++ Értékelés: 4,4/10

Az meg mi? Saját elnevezés egy sajátos technikára. Onnan jön, hogy van ez a kalauzhalnak nevezett hal, amelyik nem jegyet lyukaszt, hanem az a trükkje, hogy nagyobb ragadozó halak nyomába szegődve, azok zsákmányainak lehulló morzsáival táplálkozik. Tehát semmi köze a zsákmányhoz, mégis jól él belőle. Erre analóg a kalauzterméknek sincs semmi köze a bemutatott kedvező hatáshoz, mégis jól él belőle. És tulajdonképpen nem is titkolja, hogy semmi köze hozzá. Épp ez benne e trükk. És te durván megkajálod.

***************

***************

Virágos kedvű hölgy érkezik virággal barátnőjéhez. Barátnő meglepődik, miért is kap virágot egy nőtől? Most az ízléstelen találgatásokat mellőzve rögtön eláruljuk, egy jó tanácsért kapta az Activiáról. Majd egy kis logikai bakugrással a barátnő elmeséli a barátnőnek azt, amit az már nyilvánvalóan tud, hiszen ezért adta a jó tanácsot, hogy miért kérte a jó tanácsot. Azért kérte a jó tanácsot, mert mint arról egy közbevetett felirat is tájékoztat, emésztési diszkomfort érzése volt. És azért volt neki ilyen érzése, mert a mai rohanó menedzser világban ő napközben össze-vissza eszik. Ezt láthatjuk is a képen, amint éppen össze-vissza eszik. A jó tanács pedig úgy hangzott, hogy akkor talán ne egyen össze-vissza. Tudják, doktor úr, ha itt ráharapok az ujjamra, baromira fáj. Hát akkor ne harapjon rá. Köszönöm doktor úr. Ugyanez a barátnőnél így hangzik: de ahogy javasoltad, egy kis odafigyeléssel a rendszeres étkezésre ÉS AZ ACTIVIA - és ennél a szónál szigorúan kötelező jelleggel bemutatja azt a bizonyos székletjelző egyenmozdulatot, amiről itt már voltam szíves megemlékezni - segített. Ugyanez az ujjharapdálós példával, köszönöm doktor úr, az ujjharapdálás abbahagyása ÉS AZ ACTIVIA segített. Tehát az Activia mintegy rákalauzhalasodik egy triviális ok-okozati viszonyrendszerre, azt a hatást keltve, mintha köze lenne az okozott kellemetlenség megszüntetéséhez.

Azért ne legyünk igazságtalanok, ők csak azt mondják, a termék segíti a normalizálódást. De ennek igazolása legalábbis kérdéses. Tudod fiam - szokták mondani a bölcsek - ha szeded ezt a szert, egy hét alatt túl vagy a megfázáson. Ha nem, akkor csak hét nap alatt.

Még valami. A kalauzhalas hasonlat annyiban sántít, hogy nevezett hal nem próbálja magát sokkal nagyobbnak láttatni a kalauzolt cápánál. Itt viszont az egész filmeposz az Activiáról szól, teljesen érthetően, míg a valódi megoldás, az egy kis odafigyelés az étkezésre, csak egy félmondatban kerül gyors elhadarásra. De hát így van ez jól, elvégre ez nem egy bulvárlap "az orvos válaszol" című melléklete, hanem egy echte Activia reklám. És közben nem állítanak semmi olyat, ami egyértelműen hazugság. Lehet, hogy tényleg segíti. Legalább bizonyos esetekben. Másoknál talán túlságosan is, úgy értem az egyenmozdulat sebességét náluk sokkal nagyobbra kell venni. De ami biztos, huszonöt másodpercben csak annyi megy át, rosszul voltam, jobban lettem, Activia. Pont. És ez így már, hogy is mondjam csak, nagyon nagyon kalauzhalas. Nem. Nem jó, mert ez a hal nem tetszeleg a zsákmányejtő szerepében. Szóval ez olyan, mint egy olyan kalauzhal, amelyik hamisan állítja magáról, hogy ő ejtette el a zsákmányt. (Értik, most ravaszul elkerültem egy hitelrontási pert.)

A két hölgy pedig boldogan egymásra mosolyog, és gyorsan belövik magukat még egy adag Activiával.

******************************

Értékelés: 4,4/10 pont (ISTCT szám)

A BRAND bevésése (Imprinting) - 7/10

A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) - 3/10

Az igazság faktor és/vagy a valós érték (Truth) - 2/10

A látvány (Scene) - 5/10

A technika (Technology) - 5/10