4.6666666666667 1 1 1 1 1 Rating 4.67 (3 Votes)

*************************

Unicredit Betéti Bankkártya - 30s +++ Értékelés: 5,2/10

Posta nyugdíj számla - 30s +++ Értékelés: 4,8/10

És az ATM-ek megindultak, a jóslat beteljesedett. És a király, a vérengző, magába roskadt. Tudta, feje a porba hull nemsokára.  Valahogy így lehetne modernizálni a shakespeare-i történetet. És hogy mennyire a mának is szól a klasszikus drámai üzenet, azt az is jelzi, egyszerre két kreatív csapatnak mozgatta meg a fantáziáját a mobil ATM-ekben rejlő izgalmas lehetőség. Jó, megengedem, lehet, Shakespeare nem feltétlenül játszott itt. Annál zseniálisabb. Szóval nagy szellemek, ha találkoznak.

Íme az első: 

***************


***************

Talán az ingyenes ATM velünk jön - szól az óhaj. Vagyis eleinte egy vágyálmot látunk, amelyben az ATM-ek hűséges kutyaként követnek minket, imígyen biztosítva Európa szerte anyagi biztonságunkat. És ha hiszed, ha nem, ez egy olyan álom, amely maga a valóság! A talán szó áthúzva, álom megerősítve, semmi kétség. Tényleg ingyenes. Persze az ingyenesség nem azt jelenti, hogy egyfajta kommunizmus állt elő, és mindenki a szükségletei szerint szedhet ki pénzt a szerkezetekből, hanem hogy Unicredit Betéti Bankkártyával a pénzfelvételnek nincs díja, már ha csak ezen dedikált automatát használjuk. Ha megtaláljuk. Vagyis tényleg olyan, mintha bankunk automatái külföldre is követnének. Korrekt. Szerény ötlet, de korrekt. (Hogy nekem még ilyen sincs? Tényleg. Ezért nem készítek reklámfilmeket.) Az olvashatatlan apró betűs részek persze arra figyelmeztetnek, jó lesz alaposan tájékozódni a feltételekről, mert lehet, hogy nem csak egy van belőlük.

A másik kreatív csapat is sétáló bank-automatákat vizionált, tán éppen ugyanazon a sötét, titkokkal terhes viharos ékszakán. Úgy látszik valami volt a levegőben. Valami misztikus, mágikus erő.  A második csapatnak ezt diktálta:

***************


***************

Itt arról van szó, mert ezt is jól kitaláltam, hogy azoknak, akiknek a nyugdíját nem a pénzes postás hozza, hanem számlára megy, mégsem kell lemenniük az automatához pénzért a kártyájukkal, mert ha akarják, a nyugdíjuk egy részét mégis a pénzes postás hozza. Nagy könnyebbség ez azoknak, akiknek nem a pénzes postás hozza, mert nem akarták, hogy a pénzes postás hozza, hanem inkább a számlára akarták. Mert így van számlájuk, és mégis a pénzes postás hozza. De a maradékért, sajnos mégis le kell menni az automatához, mert nem akarták, hogy a pénzes postás hozza. Hát most szívnak ezek. Félig pénzes postás, félig automata. Ezt úgy ábrázolja a film, hogy az utcán még automata megy, egészen az ajtóig, de ajtónyitásra átváltozik pénzes postássá. Már hogy a néni ne ijedjen meg, mert az utcán bizony kelt némi meglepetést a mászkáló ATM.

Szóval semmi extra, két kis szürke reklám, csak gondoltam, milyen érdekes, itt is, ott is megy a bankautomata. Meg az is olyan érdekes, milyen régen nem láttam jó bankos reklámot. Vagy tán még sohasem?

******************************

Értékelés Unicredit: 5,2/10 pont (ISTCT szám)

A BRAND bevésése (Imprinting) - 6/10

A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) - 5/10

Az igazság faktor és/vagy a valós érték (Truth) - 5/10

A látvány (Scene) - 5/10

A technika (Technology) - 5/10

******************************

Értékelés Posta: 4,8/10 pont (ISTCT szám)

A BRAND bevésése (Imprinting) - 5/10

A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) - 4/10

Az igazság faktor és/vagy a valós érték (Truth) - 5/10

A látvány (Scene) - 5/10

A technika (Technology) - 5/10

 

{mxc}