0.0 of 5 (0 Votes)

Guttalax reklám

*************************

Guttalax hashajtó cseppek – 20s +++ Értékelés: 4,4/10

Sokszor beszéltünk itt már arról, mennyire nagy hülyeség már szép nőkkel mindenféle pisi-kakis dolgokat reklámozni. Mondhatni ez már egy lerágott csont itt nekünk. De egyrészt minden lerágott csonton lehet még egy kis húscafatot találni, másrészt minden témát tovább lehet gondolni kicsit. Hovatovább akár a csillagos égig. Egy ilyen hashajtó például elvezethet minket a kultúra bölcsőjébe, mondjuk a Tigris és Eufrátesz vidékére, feltéve a kérdést, vajon ők mit csináltak székrekedés esetén? Na erre találj ki valamit Lajoskám, iszonyú pénzeket fogunk keresni vele…

***************

***************

Azt mondja itt ez a csinos hölgy, hogy a székrekedés nehéz ügy volt. Nem tini már a nő, talán már közelebb van a negyvenhez, mint a harminchoz. Mondjuk nekem, aki már egyikhez sem vagyok közel, nagyon bejön. Hogy nekem már mindegy csak nő legyen? Örüljek, hogy az én koromban egyáltalán meg tudom különböztetni a férfiaktól? Na gyere ide kisanyám, rögtön mutat neked a bácsi valamit… jaj, csak viccelek, mert itt én ilyen vicces stílusban szoktam írni, legalábbis azt hiszem.

Inkább azt tessék megfigyelni, hogyan ábrázolják az alkotók a székrekedést. A hölgy egy sötétszürke kockát tart a kezében, amire rá van írva, székrekedés. Ráteszi egy mérlegre, és annak serpenyője természetesen lebillen, hisz a másikban nincs semmi. És hát mert nehéz ügy. Na most tudom, nekem itt a legpiszkosabb a fantáziám, de nem jött le rögtön a szimbólum, abszolút direktben gondolkodtam, vagyis hogy a hölgy… hogy is mondjam… szóval azt tartja a kezében, amitől most boldog, hogy kijött. És abszolút érthető, hogy egy ilyen kemény kockává száradt valamit azokkal a hegyes csúcsaival nem lehetett leányálom megszülni. Jó, tévedtem, most már értem. Igen, aztán cseppent a szerből a másik tányérba, és ettől rögtön könnyű lesz a nehéz dolog.

De foglalkozzunk picit a kérdés filozófiai hátterével is. Ennek a szegény nőnek az életét szinte beárnyékolta testének eleddig egy általa tudatosan nem befolyásolható gyarlósága, mintegy idáig úgy kellett élnie, hogy tudatát beszűkítette egy fiziológiai ágens, gátolva emberi elméjének természettől elhatároló céltételező tevékenységét. Íme tehát a test ördöge, amely elszakítja az elmét a fény felé fordulástól, és újból lerántja azt az állati lét nyomorúságába. Ugye tudsz követni? Mily megalázó tehát, mennyire az emberi nembeli lényeg tagadása, hogy a boldogság, amely katartikusan eluralja ezen emberi lény látszó lényegét, nem valamiféle műalkotás élvezete által kiváltott percepcionális nembeli lényegre ébredés, nem valamiféle tudományos forradalmi áttörés által inicializált reveláció szublimátuma, hanem egy szer által kiváltott biológiai, fiziológiai tortúrális effekció eliminálásának manifesztuma. Hát nem felháborító?

A reklám alkotói pedig engedelmeskedve az ördögi tervnek emberi boldogságot erdeztetnek egy voltaképpen ember alatti történés kedvezőbbre fordulásától. Végül is emberi méltóság is van a világon! A helyes megoldás egy olyan termék reklámozása lett volna, amely megszabadítja az emberiséget az emésztés állati kínjaitól, és lehetővé teszi a megismerő emberi értelem számára a háborítatlan alkotói tevékenységet. Tényleg egyszerű dolgokra gondolok, mint például a tudat gépi hordozóba költöztetése, napi biztonsági mentéssel és más ehhez hasonló termékek. Ez igen, ez elegáns megoldás volna, tán még én is vásárolnék ilyen cuccot annak ellenére, hogy egy reklámban bíztatnának erre. Hashajtó cseppek, ugyan már!

Egyénileg adagolva kíméletesen hat. Mármint ez a csepp. Egyénileg adagolható. Oda van írva. Nyilván ellentétben más gyógyszerekkel, amelyek csak központilag adagolhatóak, minden nap el kell menni a központi adagoló központba, és ott kiadagolják az aznapi gyógyszereidet és ellenőrzik, beveszed-e. Na most mondd meg, milyen macera. Ha kiiktatnánk az emésztést, ezzel nem volna gond.

Egyébként ami a kíméletességet illeti, egyszer nekem ilyet kellett szednem vastagbél tükrözés előtt, nos, 24 óra múltán úgy kongtam az ürességtől, mint a kecskeméti Öregtemplom nagyharangja. Szerinted ezt lehetett kíméletesen végrehajtani? Le a biológiai létformával! Ezt üzente számomra ez a reklám…

*******************************************************************************

Értékelés: 4,4/10 pont (ISTST szám)

A BRAND bevésése (Imprinting) – 5/10

A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) – 310

Az igazság faktor és/vagy a valós érték (Truth) – 5/10

A látvány (Scene) – 4/10

A technika (Technology) – 5/10