1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Gilette reklám

*************************

Gilette Fusion ProGlide – 25s +++ Értékelés: 4,6/10

A szlogenek érdekes állatfajták. Az a trükkjük, hogy nem muszáj azonnal megértened, mit is jelentenek valójában. Mi több, egyáltalán nem kell megértened for ever. Ez nem is baj. Ugyanis a befogadók alapvetően két csoportba sorolhatók. A hülye vagyok, biztos jelent valami általam megfejthetetlen nagyszerűséget, mint általában a világ, mint olyan csoport, illetve a jelentésen mélyen elgondolkozók csoportja. Ők aztán meg is fejtik. De akkor már késő…

 

***************

***************

Úgy értem, akkor már a brand bennük van. Bocsánat, van még egy harmadik csoport is, az ők a hülyék, ez nem jelent semmit ez egy nagy f…ság, sőt, talán én is ebbe a csoportba tartozom, de most tegyünk egy üdítő kirándulást mégis inkább a második csoport szerint gondolkodók lelki világába.

Férfiasan tökéletes. Ez a kérdéses szlogen. Te melyik csoportba tartozol? Ne rohanjunk el azonnal, nézzük meg közelebbről. Van nekünk ez a jelzőnk itten, hogy tökéletes. Ehhez már ritkán szoktunk módhatározókat tenni, vagyis hogy hogyan tökéletes valami, mondjuk például egyszerűen tökéletes. Ha ehhez egy szokatlan határozót teszünk, az mindenképpen lehet figyelemfelkeltő, nem vitatom. Még akkor is, ha az voltaképpen nagy marhaság. Ez például szerintem, voltaképpen nagy marhaság. Férfiasan viselkedni szoktunk ugyebár, határozottan, keményen, céltudatosan, illetve férfias jelenségek szoktunk még lenni, határozottak, kemények, céltudatosak, ja meg sármosak, pengék, ilyesmik. (Például én.) Na látod. Pont ilyen ez a borotva is. Nagyon penge. A fény hullámhosszánál is vékonyabb. A penge élénél csak persze. 760-380 nm között. A látható tartományban. Ugye milyen penge vagyok? Meg a google. Az is férfiasan tökéletes.

A kérdés mármost az, vajon mit szólnak ehhez a nők? Szerintem semmit. Egy férfi miért ne lehetne férfiasan tökéletes. Meg egy borotva. Attól még lehetnek nőiesen tökéletes termékek is. Például egy női borotva. Gondolom. Vagy egy vibrátor. Nem. Annak inkább férfiasan tökéletesnek kéne lennie. Vagy egy… na itt hagyd abba Józsikám, nem a pornóiparban dolgozol, hanem a reklámiparban. Én is néha összekeverem…

Eddig, ha borotválkozás közben égett a nyakam, az arcom, vagy az állam, akkor tudtam, pengét kell cserélnem. Illetve a nyakam még sosem égett, az eddig nem volt szőrös, elnézést pengegyártók. Mutáns vagyok. Na de mostantól ilyenkor nem pengét kell cserélni, hanem… de. Pengét kell cserélni, csak most már erre az újra. Azért van abban valami cinikus káröröm, ahogy a kedves terméknépszerűsítő örül, ha te rosszul érzed magad borotválkozás közben. Igen, abból indul ki, te eddig mindig ezt érezted, akármilyen gyártó akármilyen pengéjével borotválkoztál is. És nem csak bizonyos használati idő után, hanem a zsír új penge betételekor is. Nyilván. Különben nem volna értelme annak, hogy hallelujah! Értelme? Reklámról beszélünk ember! Persze hogy lealázza az eddigi teremtett világot, hogy helyet teremtsen benne az újnak. És téged még az sem zavar ilyenkor, voltaképp nem is mond semmit, miért jobb ez, mint az előzők. Csak egyetlen egy dolgot dob be, és ez kétségtelenül új. Ezt a fény hullámhossz izét. Hogy ez nagyon éles. Nagyon nagyon éles. Élesebb, mint bármi eddig. Érzed te is, a fény hullámhossza az valami igen rövid dolog lehet, pedig nem vagy fizikus. És hogy a kedves gyártó eddigi pengéinek élei sem lehettek ennél nagyon vastagabbak, az téged nem érdekel. Eddig sem égett az arcod új pengénél, most sem fog. De mégis az újat veszed. Mert bízol az újdonság, jobbság dichotómia varázsában. Mert most aztán igazán. Ez aztán levágja sokkal jobban.

Most miért? A világ ilyen. Haladunk a tökéletesség felé, de azt sohasem érjük el. Mégis egyre tökéletesebbek leszünk, tökéletesebbek lesznek az eszközeink, például a borotvánk, az intim betétünk, mindig, mindig egy picivel tökéletesebb. De legalább egy jó szót szólnának ezek a reklámok szegény letűnt termékek érdekében. Hogy azért te is jó voltál, jól szolgáltál, emléked örökre megőrizzük. Nem. Inkább alázunk. Hogy már az előzőről is azt mondtuk tökéletes lesz? Még hozzá férfiasan?

Miért, a politikusok másképp csinálják?

*******************************************************************************

Értékelés: 4,6/10 pont (ISTST szám)

A BRAND bevésése (Imprinting) – 5/10

A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) – 3/10

Az igazság faktor és/vagy a valós érték (Truth) – 5/10

A látvány (Scene) – 5/10

A technika (Technology) – 5/10

{mxc}