5 of 5 (1 Vote)

Always reklám

*************************

Always körkörös - 20s +++ Értékelés: 4,8/10

Most hallgassunk bele egy igazi reklámcég kreatív mestereinek agyviharzásába:

És ahhoz mit szólnátok, hogy mondjuk árvíz van, átszakad a gát, jön egy nagy darus izé gép, és egy nagy betéttel elállja a víz útját. Vagy látjuk árvízkor, hogy az egyik csapat homokzsákokat, a másik meg always betét csomagokat pakol le teherautóról.

(Ez itt a végleges verzió, meg lehet nézni, de utána figyeljük tovább, hogyan jutottak idáig?)

***************

***************

Na jó, most kinek lenne egy nem árvizes ötlete?

Nincs árvíz, mert betétekből van a gát.

Nem nincs árvizes, hanem nem árvizes ötleteket kérnék most.

Sivatagban beduinok csalódottan állnak a kiszáradt kút körül. A szomjúságtól már cserepes az ajkuk. Egyikük a kút alján ásogat, hátha vizet talál. Fehér, európai leányzó száll le az egyik tevéről, kezében kis csomaggal. Kútnál kibontja, látjuk always csomag. Ledobálja a betéteket, lenti beduin a homokba dugja mindet. Boldog kiáltás, vödör le, betétek fel, betét kicsavar, víz bugyog. Különleges nedvszívó képesség. Még a sivatagot is kiszárítja.

Ez nem kóser. Fehér nő megmenti az arabokat. Rossz kicsengés. Mást.

Történelem órán. És miért lehetett vértelen ez a forradalom Zolika? Always ultra?

Nem jó. Politikai felhang. Félreértelmezhető.

Ásatás az esőerdőben. Hőség, páratartalom száz százalék. Két tudósnő beszélget a harmadikról. Hogy lehet, hogy Aranka körül olyan tiszta és száraz minden? Tegnap talált egy szem always ultrát. Ja, hehe, hehe.

Koppintás a potencianövelőről. Eredetibbet.

Mit használ, hogy ne szivárogjon el a pénze? Bankbetétet. S mit, hogy ne szivárogjon el a vére? Könnyű válasz. Always betétet. Férfiaknak XXL-es méretben is.

Jót nevettem. Más?

Gonosz kék folyadékcseppekből álló hadsereg ostromol egy fehér falat. Várfalat. Hajítógépekkel zöld folyadékcseppeket lőnek rá. A folyadékcseppek nyomtalanul eltűnnek a falon. Parancsnok mérgelődve csóválja a fejét. Ezt a körkörös védelmet nem tudjuk áttörni. Olyan dry. Olyan plusz. Olyan zónás.

Na Gézám, azt hiszem te már kapizsgálod.  Valami ilyesmi kellene. Ilyen nem tudja áttörni, nem tud kitörni. Ez az. Kitörési kísérlet. Börtönből.

Ok főnök, zseniális ötlet. Mondjuk folyadékcseppek olyan csíkos rabruhában amin szám is van elöl ki akarnak törni a betétből, és mi látjuk, ahogy megy a nő, és a bugyijában hátul valami történik.

Veled fog valami történni Gézám, ha tovább baromkodsz itten. Több kreativitást! Megvan! És már megint nekem kellett kitalálni. A zöld, a kék, meg a lila folyadékcsepp összesúgnak, és ki akarnak törni a betétből. Reflektorfény hasít az éjszakába, riadó harsan. Figyelem szökevények! Aztán jöhet a kellemes női hang a különleges körkörös dry plusz zónáról és dry plusz magról, akár mit is jelentsenek ezek. Mindenesetre jól hangzik. Úgy hogy vége a játéknak.

Ezt is tegyük bele a szövegbe főnök? De mit jelent? Mi az hogy vége a játéknak? Milyen játéknak? Ja értem. Vége a játéknak haver, innentől kezdve semmi cicó, gyereknap vége, szivárgás vége. Hogy jobban teljenek azok a napok.

Úgy van Gézám. Ja és mond meg a megrendelőnek, most akcióban csomagoljanak mellé valami gagyiságot. Ha már tudod mi az, ne felejts el utalni rá a klipben. Talán ezt a részt rád bízhatom.

Én így gondolnám, ez történhetett. Lehet, hogy ezért nincs reklámcégem?

******************************

Értékelés: 4,8/10 pont (ISTCT szám)

A BRAND bevésése (Imprinting) - 5/10

A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) - 4/10

Az igazság faktor és/vagy a valós érték (Truth) - 4/10

A látvány (Scene) - 5/10

A technika (Technology) - 6/10