2 of 5 (2 Votes)

Canesten reklám

*************************

Canesten logo – 30s +++ Értékelés: 4,2/10

Tulajdonképpen el is mehetne az életkedvem, mivel munkásságom jelentős részét szenteltem annak, hogy ráébresszem a reklámalkotókat, nagyon veszélyes a szép női nemhez gusztustalan dolgokat nyilvánosan képzettársítani, mert komoly népességfogyást idézhet elő. Ugyanis erősen csökkentheti egy adott nő szexuális felszólító erejét egy adott férfi vonatkozásában, és így előfordulhat, az adott férfinek… férfinak elmegy a kedve a népességnöveléstől. Gondoltam, van akkora társadalmi akciórádiuszom, hogy kiváltsam a kellő hatást a reklámalkotókból. Nincs…

***************

***************

És megint egy csinos nő, aki nem átallja a hüvelyt és a gombát összeképzettársítani nekem. Fölkell a kanapéról, felém jön azzal a jó alakjával, a szemebe néz és azt mondja, általában finom és nőies vagyok, de ne szórakozz velem… idáig rendben is volnánk, kalandorok kíméljenek és más ilyesmik. De nekem általában tisztességesek a szándékaim. Én csak nagyon nagy tisztelettel és udvariassággal meg szeretném dugni. Na jó, nyilván nem ezzel kezdeném, lehet, egy nagy szerelem bontakozna ki és annak keretein belül természetesen, de azért nem árt azt már jó előre felmérni, a dolog egyáltalán lehetséges volna-e. Esetünkben igen lehetett volna a válasz, egészen addig, amíg meg nem gyanúsított, nem vagyok-e esetleg hüvelygomba. Már az is sértő, hogy megengedett magának egy ilyen feltételezést. Idejön egészen közel, a szemebe néz, és kinézi belőlem a hüvelygombaságot. Most hogyan bizonyítsam neki az ellenkezőjét? Hogy éppen hogy nem hüvelygombaként kívánnék jelen lenni a… elnézést, szóval hogy nem vagyok hüvelygomba? Úgy nézek én ki? És még rám is kacsint! Mit jelent ez a pajkos kacsintás? Ha mondjuk egy neki tetsző férfi vagyok, akkor ez egy szexi, sokat ígérő kacsintás lenne, ha nem pont ezt a szöveget nyomná hozzá. Ez egy kicsit lohasztó. Ha viszont hüvelygombaként állok előtte, akkor mit kacsingat itt nekem kihívóan? Mégis akar engem?

Aztán átöltözik egy olyan bőrnadrágos piros szerkóba, gondolom ez a harciasságot, az eltökéltséget szeretné szimbolizálni, és elmondja nagy büszkén, ezt a kapszulát, meg ezt a krémet használja, hogy célzottan pusztítsa el a gombát. Célzottan. Tehát nem céltalanul. Csak úgy vaktában. De hogy ne találgass tovább, szerencsétlenségedre részletezi is. Lágy kapszula a hölgy belső fertőzésére, a krém a viszketésének enyhítésére való. Ezeket használja azt mondja. De vedd észre, nagy önuralommal most nem vakarózik. Picit úgy azért riszálja a csípőjét kínjában, de ennyit elnézünk neki az adott helyzetben. Jó képet vág a dologhoz. Bravó! Csak én ezekről nem akartam volna tudni. Inkább mondta volna, hogy fáradt, ma nincs kedve, hagyjam pihenni, de ezzel a hüvelygombás dumával szerintem túllőtt a célon. Egy-két hétig biztos nem zavarom az alvásban. Ja, bocs, nagyon belelovaltam magam.

Ja, hogy ez a reklám nem a férfiaknak szól? Tényleg, volt egyszer egy régebbi reklám, ahol érezték ezt az általam felvetett népességcsökkentő problémát, és valahogy kiüldözték a férfiakat a szobából mielőtt beszéltek volna a dologról. Írtam róla, keresd meg.

Jól van na. Azelőtt is tudtam, van olyan, hogy hüvelygomba. Meg lábgomba. Meg mindenféle bőrbetegség, amelyek ellen küzdeni kell, és hogy vannak mindenféle izék, amelyek ezeket gyógyítják. Bemész a patikába, vagy a háziorvoshoz mert viszket, meg hámlik, meg rohad lefelé az egész bőröd és egyéb feltűnő tünetek, és akkor az orvosod és a gyógyszerészed megmondja, mit vegyél. De ha te egy reklám hatására jössz rá, voltaképpen mi is a teendő, akkor megérdemled.

Ja, értem. Hogy pont ezt, és ne a konkurens terméket vedd. És azért kell a szép nő, hogy kellemes érzeteket keltsen benned ez a mi szép reklámunk, hogy lám, te, akinek éppen ilyen baja van, lásd, még a szép nők sem kivételek ez alól, ha már tenmagad olyan csúnya vagy. És különben is, ez a mi reklámunk olyan pajkos könnyed nyíltsággal beszél erről a kínos, sokak által szégyellt problémáról, hogy felbátorítja a kedves szemérmesebb, félénkebb nőket, és mivel ez a márka bátorította őket, hát ezt fogják vásárolni. Ilyen egyszerű. Oké, értem, szóval nem is rám kacsintott a nő, hanem a többi nőre. Látod? Fejlődök én, ha akarok.

De mi volna, ha legalább ne neki volna hüvelygombája? Ha ő mondjuk egy fehérköpenyes orvosnő lenne, ha már nő a nőhöz verzióban nyomulunk. Vagy valami vicces figura. Mert tetszik tudni a reklámoknak is lehet mellékhatása, nem csak a gyógyszerésznek…

*******************************************************************************

Értékelés: 4,2/10 pont (ISTST szám)

A BRAND bevésése (Imprinting) – 4/10

A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) – 3/10

Az igazság faktor és/vagy a valós érték (Truth) – 6/10

A látvány (Scene) – 4/10

A technika (Technology) – 4/10

Hozzászólások   

# Farkas Vilmos 2021-08-24 07:48
1. Nem vagyok hüvelygomba, tehát mehetek szórakozni
2. Lágy hüvelykapszula után biztos jól esne egy kemény hüvely kapszula
3. "hogy hát"-ot nem mondunk
Válasz