4 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (1 Vote)

Tisztelt Földönkívüli Idegenek!

Én rájöttem, hogy Önök itt vannak, csak nem akarják felfedni magukat, hiszen civilizációnk tanulmányozása csak így lehet különösen hatékony. Szóval tudom, hogy köztünk járnak, és nem lehet Önöket megkülönböztetni más földi emberektől. S mivel nem kételkedem jóindulatukban, abszolút baráti szándékaikban, biztos vagyok benne, a tanulmányozáson túlmenően keresik a módját, hogy úgymond zökkenőmentesen felvehessék a kapcsolatot velünk, hiszen miért is kéne nekünk még egyszer végigjárni a technológia fejlesztésének nehéz útját odáig, ahol Önök most tartanak.

Természetesen belátom, hogy egy civilizáció érettségét nem túlságosan haladhatja meg a kezébe adott technikai lehetőségek szintje, hiszen a "mire használja" kérdésére egy éretlenebb civilizáció akár az önmegsemmisítés, esetleg más civilizációk megsemmisítésének rossz válaszát is adhatja. Nem beszélve arról, hogy egy-egy új technológiai képesség filozófia feldolgozása is már olyan konfliktus helyzetet teremthet egy ilyen arra még nem érett civilizációban, amely egyenesen vezethet akár egy öldöklő háborúhoz is. Gondoljunk például a halál legyőzésének lehetőségére. Ezért nyilvánvaló, hogy nagyon megfontolt döntéseket kell Önöknek hozniuk e tárgyat illetően. Ehhez viszont, könnyen belátható módon, olyan földi beavatottakra, munkatársakra, kutató kollégákra van szükségük, akik az átlag földi embereknél már most magasabb szintű, az új, a mainál jóval túlmutató technológiát felelősen befogadni és használni képes intelligenciával rendelkeznek. Minden bizonnyal Önök különféle - úgymond nem invazív - eszközökkel keresik is az erre alkalmas potenciális jelölteket.

Nos, mint az a fentiekből nyilvánvalóan kiviláglott, jómagam egy ilyesmi képességekkel bőven rendelkező földi halandó volnék, úgyhogy ezúttal, megkönnyítve az Önök kereső munkáját, önként jelentkeznék kutató csapatukba. Mivel jelentkezésemet - érthető okoknál fogva - nem küldhetem el egy konkrét címre, ezúton felteszem a világhálóra, mint egy olyan - jelenlegi civilizáltsági fokunkon már létező - kommunikációs platformra, amelyet egészen biztosan Önök is figyelemmel kísérnek. Gondolom, egy ilyen típusú tartalom, azonnal fel fogja kelteni az Önök minden bizonnyal nagyon szofisztikált tartalom analizátoruk figyelmét.

Arra kérem tehát Önöket, ha folyamodványom valóban eljutott Önökhöz, azt egy egyértelmű, rendkívüli, az egyén számára csekély valószínűséggel bekövetkező, de civilizációnkban mégsem szokatlan esemény előidézésével számomra jelezni szíveskedjenek.

Én mondjuk egy e hétvégén bekövetkező lottó ötöst megfelelő jelzésnek tartanék.

A kölcsönösen gyümölcsöző együttműködés reményében maradok kiváló tisztelettel

Folyamodó

{mxc}