Magyar

Olvasóink értékelése: 4 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag inaktív
 

FLUIMUCIL reklám

*************************

FLUIMUCIL® 100mg granulátum és szirup – 30s +++ Értékelés: 4,4/10

Gyerek és kutya filmekben stabil pontok, biztos siker, és biztonság. Hogy ezek biztosan nem halnak meg. Már ha nem nagyon művészfilm a szóban forgó. És mivel a reklámfilmek általában nem tartoznak a nagyon művészfilm kategóriába, hát hogyne alkalmazhatnák eme, a vonatkozó termék iránt nagyfokú bizalomra ingerlő elemeket a kedves alkotók. Szinte kötelező, valószínűleg belépő kérdés a reklámfilmcsinálóképző szigorlati vizsgáján. Készítsen reklámfilmet bármilyen termékre kutyával és/vagy gyerekkel. Felkészülési idő 5 perc…

***************

***************

Áber, a kisfiú… igen, akárhányszor meghallgatva, nekem mindig így hangzik, persze lehet ő Ábel vagy Albert is, de lehet, van ilyen fiúnév, hogy Áber. Vagy kislánynév. Csak rövidre van nyírva a haja. A gyereknek. Tök mindegy. Szóval Áber, a kisfiú éppen a kanapén foglalatoskodik valamivel, amikor a nagymamája a nevén szólítja. Ezen, hogy Áber. Vagy Ábel. Vagy Aladár. De ha lány, akkor talán… jó, máris leakadtam róla. Tehát a kisfiú előáll, és köhög. Nagyi megrémül, de anya, a nagyi lánya máris szól a gyereknek, hogy gyere, vegyük be a terméket. Ő persze kimondja a termék nevét, nem tudom, én miért vagyok ezzel kapcsolatban ilyen gátlásos, hisz úgyis leírtam már, de ez maradjon az én titkom. Művészi eszközöm ez nekem.

És ekkor, tehát amikor az anya felszólítja gyermekét a termék bevételére, ekkor hangzik el először a kérdés, amelyre az egész koncepció épül. Ez, hogy: De miért? De miért épül erre az egész koncepció? Mert erre a kérdésre pont el lehet mondani az üzenetet. Azt, hogy mert hurutos köhögésre régóta ez a válasz. Oda van írva. Érted, azért égetünk boszorkányokat, mert boszorkányok terjedésére régóta ez a válasz. Hagyomány. Persze a filmecskében ennél összetettebb válaszokat is kapunk, de annak ára van. Nagy ára.

Az az ára, hogy az édes kis kisfiú még kétszer megörvendeztet bennünket ezzel a kérdéssel. De miért? Bájos, ártatlan, és nagyon hülye mosollyal az ajkain. De miért baj ez? Nem baj, ha megértjük, hogyan gondolkodott a kedves kreatív, amikor nagyon kreatívan felépítette ezt a koncepciót. Nyilván abból indult ki, mindenki nagyon szívesen emlékszik vissza gyermekének arra a korszakára, amikor még nyiladozó értelemmel szaladgált körülöttünk, és voltaképp egyfajta furcsa görbetükrét adta vissza… várjál, ez így nem jó… egyfajta görbetükörként… egyfajta görbetükröt tartva így elénk az általa még sok mindenben érthetetlen világról. Talán így jó. Mondjuk nekem még most is sok mindenben érthetetlen a világ, tán több mindenben is mint akkor, de ezt most hagyjuk. Tehát kreatívunk részben szép emlékekkel, illetve akiknek ez éppen a jelen valóság, azoknak mosolyfakasztó felidézéssel szeretne bizalmat építeni a termék iránt.

Nos, egyvalamit azonnal leszögezhetünk. Ennek a kreatívnak soha nem volt gyereke. Az alkotó teamről ez már nyilván nem mondható el, de valószínűleg nagyon utálják ezt a kreatív munkatársat, vagy főnököt, és nagyon meg akarták szivatni. Akik meg átvették… nos azok… nem, nem hülyék, ilyet nem merek mondani, inkább úgy mondanám, nem szakemberek.

Bármely gyermekpszichológus megmondhatja, hogy a miért korszak egy hosszabb életkori időszak része, amit szaknyelven hülye öcsi korszaknak nevezünk. Ez az a korszak, amikor a gyermek büszke arra, hogy hülye, mert nem tudja, hogy hülye. Csak élvezi, hogy a figyelem középpontjában van. Igaz, ez nagyon sok embernél még felnőtt korára sem múlik el, de erre még nem találtak gyógyírt a brit tudósok. Az itt bemutatott gyermek is típusos példánya e korszaknak, vagyis csak a kérdés fontos, a felnőttek kínzása, akik valamilyen érthetetlen okból megpróbálnak értelmesen válaszolni a voltaképpen erre igényt nem tartó gyermeknek, aki szemmel láthatóan úgysem ért egy kukkot sem a válaszokból. Tessék megfigyelni a kórismére típusosan jellemző úgynevezett „hülye öcsi” mosolyt. És amíg le nem zárjuk a folyamatot, az magától nem áll le. Tudod miért Pistike? Csak. És most idd meg szépen a kakaódat.

Jaj hát persze hogy ezzel együtt szeretjük a gyermekeinket, ne tessék már gyerekgyűlölőnek beállítani engem, de valljuk be, azért ilyenkor idegeink húrjai nem éppen az elernyedés jellemzőit mutatják fel. (Ezt a fordulatot ingyen használhatod bármely fércművedben.) De hát mivel is reklámozhatnánk eredményesebben egy terméket, mint egy jó kis idegtépéssel? Nem tudom, úgy tűnik egyes kreatív iskolák szerint ez az új trend. Egyszerűen más drájvokat aktivizál benned. Más indíttatásokat inicializál. Más… hagyjuk. Érted, lemész a drogériába, már eleve tökre fel vagy húzva, belépsz, és elüvöltöd magad:

Hol az a kibaszott szar, amit az a hülyegyerek ajánlgat?!?!

Gyors és pontos lesz a kiszolgálás.

*******************************************************************************

Értékelés: 4,4/10 pont (ISTST szám)

A BRAND bevésése (Imprinting) – 4/10

A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) – 2/10

Az igazság faktor és/vagy a valós érték (Truth) – 6/10

A látvány (Scene) – 5/10

A technika (Technology) – 5/10

Ki van most itt?

Oldalainkat jelenleg 11 vendég és 0 tag böngészi

Utolsó hozzászólások

 • CBA Saga
  Radó Pál 13.06.2018 00:12
  Hozzászóltam, leírtam, de ki lettem dobva az utolsó soroknál! Meglátásom szerint érdekes és jó a ...

  Bövebben...

   
 • Darabos vasaló
  Radó Pál 12.06.2018 22:55
  A reklám, mint megjelenés elemzése, hellyel közzel fedi az "élmény" átélésének kritikáját, de az ...

  Bövebben...

   
 • Magyar lázra magyar... izé...
  ekszvájzed 19.04.2018 08:08
  Off: Arról már írtál, hagy hogy lehet normál embereknek eladni mondjuk OLASZ pastát, OLASZ nyelven ...

  Bövebben...

   
 • Magyar lázra magyar... izé...
  ekszvájzed 17.04.2018 16:28
  Szóval neked a politika mondja meg, mi a magyar?Mondjuk részben az ő dolga is, részben meg az "anyatejjel ...

  Bövebben...

   
 • Magyar lázra magyar... izé...
  Super User 17.04.2018 12:19
  Igen, nem kell politizálni, de nem én erőltettem bele ezt a disszonanciát a reklám értelmezésébe ...

  Bövebben...

Legutóbb olvasottak

Olvasottsági sorrend az elmúlt félévben

Olvasottsági sorrend 2008 február 9 óta

És még ezek is:

Forgalom - különböző IP címekről

3.png7.png5.png5.png1.png5.png
Ma162
Tegnap468
Ezen a héten2483
Ebben a hónapban10240
2014.10.25 óta375515

Látogató infó

 • IP: 54.92.153.90
 • Böngésző: Unknown
 • Verzió:
 • Operációs rendszer: Unknown

Itt és most

3
Online

2018. június 23. szombat, 10:30

És még ezek is: