Magyar
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

proenzi® reklám

*************************

proenzi® LADY – 30s +++ Értékelés: 4,6/10

Azért én egyszer elvégeznék egy felmérést, egy ilyen fókuszcsoport vizsgálatot, mi volna, ha egy pillanatra visszatérnénk a régi módszerhez, amikor egyszerűen elmondtuk a reklámban, mi mire való. Ez a víz hasat hajt, és ez a csoki azért jó, mert őrölt tehén van benne, nem tudom, nem értek hozzá, de valahogy egyszerűen a lényeget mondaná a tesztelt anyag. Ez még nem jelentené azt, hogy vissza kéne térni a cipőt a cipőboltból metódushoz. Lehet, meglepő eredmény születne.

***************

***************

Vizsgált reklámunk természetesen még nagyon nem ilyen. A mai divatnak megfelelően a nagy életről kezd el szónokolni, annak is egy alapvető kérdéséről, a nő és férfi különbözőségéről, és majdnem azt mondtam, hogy e különbözőség ellenére a két nem egymásrautaltságáról is, ugyanis dialektikusan megközelítve valami ilyesminek kéne következnie, de erről nem szól a fáma. Nem is feladata természetesen, hisz itt valami olyasmi termék iránti igény felkeltésének előkészítése folyik, amely csak nőknek való.

Úgy tűnik, mintha feladatának érezné a szerző, hogy megnyugtassa a kedves férfiakat, ők sajnos ebből a termékből most nem kapnak. Mert ez csak nőknek való. De tudod te buta férfi, ez így természetes, mert a férfiak és a nők különbözőek. Mondom, nekem tűnik úgy, lehet, ilyesféle szándék egyáltalán nem motiválta a kedves kreatívot.

A nők és a férfiak különböznek egymástól, mondja a mesélő. Trivialitásnak tűnik, de hány meg hány trivialitást kell újból és újból felemlegetni, hogy a megfelelő viselkedésre sarkaljanak akár téged is. Például hogy télen hideg van, tessék sapkát-sálat venni. Most csak ez jutott eszembe, hagyjál. Aztán felteszi a kérdést, vajon ez jó, vagy rossz? Mármint hogy különböznek egymástól. Ki tudja? Ezt a titkot nem fogjuk megfejteni. Ezzel zárja filozófiai fejtegetését a mesélő, hisz ennyi elég is, még jó, hogy nem rugaszkodunk neki valamiféle hosszadalmas okfejtésnek ebben a harminc másodpercben. Egyébként amúgy érdekes kérdés e természeti tényt a jóság, illetve a rosszaság oldaláról megközelíteni, ugyanis… na most nem fogok beleesni ebbe a csapdába. Itt csak annyit jegyeznék meg, milyen baromság az hogy jó, vagy rossz? Ez van, és kész. Hülyíted itt a kedves rétegnézőt ezzel a távolba révedő, merengő modorossággal. Menjél te a fenébe. És akkor jössz ezekkel a képi sztereotípiákkal. Persze, a kisfiú erőszakos, a kislány szelíd és érző, a kamaszok távol ülnek egymástól, a srác playstation-özik, vagy mi, a csaj persze ennél butább, egyszerűbb dolgot művel, lakkozza a lábkörmeit és fecseg a mobilon a barátnőjével. Gondolom. És persze olyan ezek a férfiak pillantást vett a fiúra. Aztán a felnőtt pár férfi tagja a tévét nézi, a nő laptopon matat (lehet, most ő az okosabb?), majd a fickó lerúgja a cipőit, és persze a nő egy olyan ezek a férfiak pillantás kíséretében azonnal szolgaian összeszedi, mert az a vérükben van a nőknek ugyebár. És közben nem haragszanak az én buta rendetlen mackómra ugyebár, mert ez is a vérükben van. Ugyebár.

Csak azt tudjuk, hogy a nők belülről is mások. Na ezt a megállapítást aztán végképp nem értem. Ha a nők belülről is mások, és itt nyilván nem a szekrényekhez képest, hanem a férfiak viszonylatában, tehát ha a nők belülről is mások, mint a férfiak, vagyis másképp fogalmazva ebben is különböznek a férfiaktól, akkor a férfiak nyilván nem rendelkeznek ezzel a tulajdonsággal, vagyis ők nem mások belülről is, mint a nők, csak kívülről, vagyis belülről ugyanolyanok. Következtetésképp a férfiak belülről ugyanolyanok, mint a nők, a nők viszont belülről mások, mint a férfiak. Azt hiszem kicsit félrecsúszott a logikám. Úgy látszik, nem tudok trivialitásokban gondolkodni. Szegény csak azt akarta mondani, nyilván belülről is mások a nők sok mindenben, például olyasmikben is, aminek én is örülni szoktam, mint férfi, hogy így van. Már ha most kifejezetten nem a lélekre gondolunk, mint belső.

De tudod, nem követtem volna el ilyen logikai hülyeséget, ha egyszerűen azt mondod, mivel a nőkre a változás kora után jellemző a csontritkulás trallala-trallala, ezért az ízületes gyógyszerükbe belekevertünk egy kis kalciumot, miegymást is, trallala-trallala, vagy valami ehhez hasonló. Ez persze a férfiaknak sem ártott volna, de így tök marketing, hogy spéci a nőknek. Nem? Vagy lehet, téged nem érdekel az én logikai nyomorom?

*******************************************************************************

Értékelés: 4,6/10 pont (ISTST szám)

A BRAND bevésése (Imprinting) – 5/10

A forgatókönyv és/vagy a történet (Script) – 2/10

Az igazság faktor és/vagy a valós érték (Truth) – 6/10

A látvány (Scene) – 5/10

A technika (Technology) – 5/10

Ki van most itt?

Oldalainkat jelenleg 16 vendég és 0 tag böngészi

Utolsó hozzászólások

Képtalálat a következőre: „kövess minket a facebookon”

Legutóbb olvasottak

Olvasottsági sorrend egy évre visszamenőleg

Olvasottsági sorrend 2008 február 9 óta

És még ezek is:

Forgalom - különböző IP címekről

4.png6.png3.png6.png0.png1.png
Ma38
Tegnap114
Ezen a héten543
Ebben a hónapban2170
2014.10.25 óta463601

Látogató infó

  • IP: 54.235.4.196
  • Böngésző: Unknown
  • Verzió:
  • Operációs rendszer: Unknown

Itt és most

2
Online

2019. április 20. szombat, 11:14

És még ezek is: